Een van de vele foto's met warrig haar en een gezicht vol zand, des te beter de weerspiegeling van hoe ik me voelde na mijn Vision Quest in de woestijn:       !    Californië, VS, 2017

OVER MIJ

Ik begreep deze wereld niet. En al zeker mezelf niet noch mensen als geheel. Dit was frustrerend omdat ik altijd "gezegend" ben geweest met een grote nieuwsgierigheid om de ziel van de wereld en die van mijzelf te leren kennen.

 

Vijf jaar geleden, werkend bij een Forensisch Interventie Team, werd ik op een dag wakker met een diepe vermoeidheid. Het was een dusdanige vermoeidheid die niet met slapen opgelost kon worden. Gepaard met een onveiligheid en paniek in mezelf die op geen enkele manier verzacht kon worden. De grond onder mij en binnenin mij was geheel verdwenen.

Ik was verdwaald.


Een aantal intens diepe dagen later, toen 'de donkere nacht van de ziel' van Johannes van het Kruis op mijn scherm verscheen, begreep mijn ziel.

Deze crisis was iets dat ik meer dan wat dan ook nodig had.

Dit was het moment waarop zowel het magische leven als diepe pijn zich aan mij lieten zien. Ik wist toen dat het tijd was voor waarheid, mijn waarheid en het ontwaken in mezelf.

Ik startte mijn persoonlijke reis, mijn eigen queeste, die tegelijkertijd al lang geleden begonnen was.

 

India, 2011 

Ik nam deze foto (boven) in een klein stadje in Centraal-India. Als je goed kijkt, zie je een vrouw in het veld (tussen de bladeren). Ze is aan het dansen en tegelijkertijd kijkt ze terug.

Ik zie mijn eigen proces van bevrijding in haar. Vrij willen dansen en leven en tegelijkertijd teruggetrokken worden door mijn eigen gecreëerde gevangenis (van angst, twijfel, onzekerheid, verleden, heden, toekomst). 

 

Voor mij is bevrijding een voortdurend geboorteproces als gevolg van een bewuste keuze voor een waarachtig leven en het ware zelf. En daarvoor moeten we ook openstaan voor de onechtheid in onszelf en in de wereld om ons heen.

 

Gevonden op een 'onzichtbare' plek op de magische Thor. Glastonbury, Engeland, 2015

'CV'

Hieronder een weergave van mijn achtergrond en ervaring.
Ik begon ongeveer tien jaar geleden met verdieping in de mystiek en mezelf. Er groeide een verlangen en een 'weten' in mij om dit werk zelf ook uit te dragen. 

​                                        Professionele achtergrond

​Afgestudeerd in de Criminologie

Casemanager bij Forensisch Interventie Team (FIT)

Coordinator bij Vluchtelingenwerk Nederland (VWN)

 

                                       Mystiek

Tibetaans boeddhisme training, India

Jaartraining Quest to Self Remembrance, Nederland

Vision Quest Training, Griekenland

Ayahuasca retreats/ceremonies, Portugal en Nederland

Priestess (sacred feminine) Training, Engeland

Jaartraining (adem- en lichaamswerk, soul retrieval etc.) Sacred Voyage, Nederland

Awakening Dakini (feminine) Power Training, Spanje

Vision Quest lerarenopleiding, School of Lost Borders, USA

Begeleider bij ayahuascaretreats/ceremonies, Nederland

 

COCREATIE

De Vision Quest kan af en toe worden gedragen door twee gidsen in plaats van één. Hieronder een inleiding tot een tweede gids, Marloes Verboom. Wij ontmoetten elkaar in 2014 op Kreta, waar we allebei onze eerste Vision Quest deden. Wij zijn sindsdien sterk verbonden met elkaar. Daarnaast delen wij dezelfde sterke verbinding met natuur en mystiek, reizen en uiteraard de grote liefde voor de Vision Quest.


 

Marloes en ik in een graancirkel tijdens onze heilige reis in Avalon. Engeland, 2015

Marloes in de natuur. Andalusië, Spanje 2018

OVER MARLOES

Sinds 2009 woon ik met mijn man en dochter in Andalusië op een goddelijke plek in de bergen. We hebben een kleine uitstap gemaakt naar Nederland maar we misten het hier toch zó dat we weer zijn teruggekeerd. Veel ervaring rijker en een nog duidelijker doel; mensen hier in de natuur bij zichzelf te laten thuiskomen. Door middel van de retraites en rituelen die wij hier organiseren.

Ik voel mij thuis in de natuur, hier kan ik helemaal mezelf zijn en mij verbinden met wat voor mij belangrijk is. Ik hou er van om rituelen te doen in de natuur en daarmee de essentie van het leven te voelen. Ik hou er van om vuur te maken en daarmee ook mijn innerlijke vuur aan te wakkeren. Ik hou er van om te dansen, om heerlijk mijn lijf te voelen, mij vrouw te voelen tot in mijn kern. Ik hou er van om dit alles te delen met anderen.

In 2013 heb ik zelf een vision quest gedaan en dat heeft mij zóveel gebracht en in beweging gezet. Het is life changing geweest doordat ik mij diep kon verbinden met Moeder Aarde en de stilte en daar alle inzichten kreeg die ik op dat moment nodig had. Omdat ik de quest zo krachtig vind en omdat het mijn wens is om mensen bij zichzelf te laten thuiskomen, bieden wij dit jaar een vision quest aan op een prachtige plek.

Tijdens mijn eigen Vision Quest leerde ik Inez kennen en het bleek dat wij gelijk een diepe klik hadden. Na jaren van ervaring opdoen in de natuur zijn we er nu samen klaar voor om een Vision Quest aan te bieden in de prachtige ongerepte natuur in de bergen van de Sierra Tejeda (Andalusië).